Vælg en side

KU, Mærsk Tårnet

København

Det overordnede projekt

Panum-bygningskomplekset i Nørre Campus på Nørrebro er blevet kraftigt udbygget gennem de senere år. Der er skabt nye og tidssvarende laboratoriefaciliteter, undervisningslokaler samt auditorium og kantine – og en ny hovedindgang. Mærsk Tårnet indeholder 42.700 nye m2 fordelt på 15 etager, som gør bygningen 75 m høj.

Mærsk Tårnet skal danne rammerne for forskning inden for områder, som kan få en afgørende betydning for fremtidens behandling af kræft, demens, sukkersyge, hjertesygdomme og allergi. Tolv af etagerne skal være til biomedicinske forskningslaboratorier for nogle af verdens førende forskergrupper inden for sundhedsvidenskab.

Nederst i bygningen er der offentlig adgang til bl.a. kantine, auditorier samt velkomsthal. Der er desuden offentlig adgang til den øverste etage ved særlige lejligheder. Her kan man opleve en fantastisk udsigt over København.

Intelligent brug af energi: Der er samlet etableret parkeringspladser til 2.350 cykler – dels i kælderen under tårnet, dels ved campusparken.

 

Herunder kan du se vores del af projektet

OPGAVEN
Spindel trappe samt alt lodret komplettering i indvendigt byggeri.

 

OMFANG
Lette vægge
Glas vægge
Glas forsatsvægge
Døre & Porte
Isoleringsopgaver
Brandsikring m.fl.
Processtyring.

KUNDE
Juul & Nielsen A/S

BYGHERRE
Bygningsstyrrelsen

Energieffektiv

Bygningen er en af Danmarks mest energieffektive laboratoriebygninger. Ventilationen er udformet med varmegenvinding, så energien fra den udsugede luft forvarmer ventilationsluften udefra mest muligt, og dermed minimerer den fjernvarmeenergi, der skal bruges til at opvarme ventilationsluften.

Overskydende regnvand opsamles og bruges til vanding og toiletskyl. Under forpladsen er der plads til 5 mio. liter regnvand i en af de største regnvandsfaskiner i Danmark.

Bygningen er også designet, så den er smal mod solen for at reducere behovet for nedkøling af store flader, ligesom skodderne på facaden er konstrueret, så de automatisk følger sollyset, og sikrer, at solen aldring skinner direkte på vinduerne. Facaden er dækket af 3.300 kobberskodder, der er udført i genbrugskobber. Kobberet patinerer fra blankt til først mørkebrunt og efter en længere periode til grønt

En usædvanlig trappe

2500 stk. formspændte egetræsdele samler trådene på denne selvbærende cylenderformet trappe. Et arkitektoniske mesterværk. Bygningens varetegn igennem det store frie glasareal på bygningens syd østlige side hvor den markante facade åbnersig ind til glasset.Trappen deles i flere trapperum hvor det største er hele 4 løb over 5 etager. Trappen er udført i brandhæmmende formstøbt mdf beklædt med kantlister og finer. Delene omkring håndlister og topplader er udført i massiv egetræsfiner. Formstøbningen er udført lige til grænsen for hvad der var muligt. Dellinjer passer op igennem alle trapperne og deler trappeløbene hele vejen igennem kompletteringen. Under beklædningen er der en kraftig stålkonstruktion.

TIDSLINJE

OPSTART / MAJ 2014
AFSLUTTET / OKTOBER 2017

OPSTART / MAJ 2014

AFSLUTTET / OKTOBER 2017

Kontakt

Selv om vi har travlt, så hører vi gerne fra dig – uanset, om du søger job, skal bruge et tilbud på en opgave eller noget helt tredje.