Vælg en side

ROSKILDE HØJSKOLE

ROSKILDE

Overordnet projekt

Renoveringen udvendigt har til formål at genskabe det udtryk, som højskolen havde, da den blev indviet i 1907. Den eneste nyskabelse er de nye udgange på bagsiden af skolen, som tydeligvis adskiller sig fra den oprindelige udgave af højskolen.

Indvendigt kommer der til gengæld til at ske store forandringer. Her bliver der skabt 17 lejeboliger, der varierer i størrelse fra 98-140 kvm. Den østlige fløj, som før har fungeret som gymnastiksal, skal nu fungere som fælleshus for det boligområde, der skal være på højskolegrunden. Fælleshuset bliver indrettet med storkøkken og en stor sal til arrangementer. Hele bygningen bliver desuden forsynet med en bærende stålkonstruktion indvendigt for at støtte de over hundrede år gamle mure.

Guldbech Gruppen er nomineret til Renover prisen 2022, som sætter fokus på bæredygtighed, som genanvendelse er en vigtig del af.

Vores del af projektet

OPGAVEN
Omdannelse af den gamle højskole til nye liebhaver lejligheder og fællessal

 

OMFANG
Totalentreprise

KUNDE
Ejendomsselskabet Roskilde Højskole ApS

BYGHERRE
Patrik Qvant Ekberg

FRA RUIN TIL INDSTILLING AF RENOVERPRISEN

 

Da vi påbegyndte projektet, var det nærmest genskabelse fra ruin. Højskolen havde ikke været vedligeholdt og var i dårlig stand. Det var nuværende ejers vision at få bragt Højskolens arkitektoniske udtryk tilbage til sin storhedstid og bruge den smukke bygning til et antal lejligheder. Problemet var at genskabe noget, der havde fået lov at forfalde gennem så mange år. Højskolens transformation skulle være et smukt samspil mellem en moderne standard og selve husets sjæl.

RENOVERPRISEN

Vi kom gnidningsfrit i hus maj 2022 med et meget vellykket resultat som i maj 2022 blev forstærket da vi blev favorit til at vinde Renoverprisen 2022. Du kan læse mere om projektet her.

Tidslinje

OPSTART/ MARTS 2019
AFSLUTTET / MAJ 2021

OPSTART/ MARTS 2019

AFSLUTTET / MAJ 2021

Kontakt

Selv om vi har travlt, så hører vi gerne fra dig – uanset, om du søger job, skal bruge et tilbud på en opgave eller noget helt tredje.